Om mig

Välkomna till min blogg om hundar, lydnadsträning och en och annan jaktträning. Två labradårer och en manisk bedlingtoon slåss om utrymmet!

När jag inte ägnar min fritid till hundträning jobbar jag som lärare i svenska och engelska för år 7-9. Det är ett underbart jobb, och jag trivs alldeles utmärkt! Visst kan det vara frustrerande ibland, men för det mesta otroligt givande. Jag är också aktiv i LR, och är lokalombud på vår skola.

Bloggandet kommer dock i första hand handla om de fyrbenta, och våra äventyr tillsammans.

God läsning!

Annonser

2 tankar om “Om mig

 1. Hej

  Jättetrevlig blogg du har & vad duktiga ni verkar vara! Jag är lite nyfiken på hur du tycker det är att ha fler hundar. Min dröm har alltid varit att ha 1 schäfer & 1 labbe. Nu har jag en schäfer som blir 3 till sommaren & börjar fundera på om kanske…

  Hur tycker du det är att ha fler hundar? Positivt & negativt? Hur har du gjort för att träna valpen så den knyter an till dig?

  • Hej Sabina!

   Tack för dina fina ord!

   Jag tycker att det nästan bara är positivt att ha två hundar. Visst tar det aningen längre tid att träna om man vill träna båda två under samma pass, men man kan också ha användning av den andra hunden, som störning, som konkurrens eller som stöd. I vardagen känns det bra att de är flera som är hemma de timmar jag jobbar. Mina labradorer älskar att leka tillsammans, och på så sätt får de en hel del motion. Bedlingtoonen är mer en ensamhund, men gillar nog sällskapet mer än hon vill erkänna… 😛

   Frågan om hur jag får valpen att knyta an till mig var svårare. Jag börjar träna så smått redan när jag får hem valpen, enkla uppgifter som komma på inkallningsordet, sitta innan maten serveras, ingångar vid sidan osv. Att komma till mig ska alltid vara positivt, vare sig jag har kallat in valpen eller ej. Jag tror att det hjälper en hel del.

   Hoppas du fått svar på dina frågor, annars är det bara att fråga igen 🙂 Lycka till! (Tycker absolut att du ska skaffa en labrador! Bättre hund finns inte 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s