Ayla

SV LCh SKYBAR FRIENDSHIP

Vintern 2010/2011 frågade min uppfödare om jag kunde tänka mig bli fodervärd till en labradortik. Nikes syster Hayley (Skybar Dekadance) skulle, om allt gick som planerat, få sin första kull under våren 2011. Jag tackade nej, eftersom jag tyckte att jag hade fullt upp redan. Det fanns dock en liten möjlighet. Jag var då svag för de riktigt foxröda labbarna, och lovade att om det blev en sådan tik skulle jag ta henne. Risken (möjligheten?) att det skulle hända var mycket liten.

Döm om min förvåning när uppföderskan ringer på Valborg och meddelar att det troligen fötts en riktigt röd tik i kullen. Hon var inte hemma själv, men hade fått rapporter och bild från sin man. Genast började hos mig en process i både hjärta och hjärna, och efter bara ett par timmar fanns ett namn på den lilla krabaten. Någon dag senare ringde uppföderskan igen och meddelade att det var falskt larm, hon var nog inte så röd trots allt, och om jag inte ville behövde jag ju inte ta henne.. Jag behöver nog inte säga mer än att allt redan var ordnat för den lilla gulans ankomst 🙂

Ayla visade sig vara ganska olik sin moster, och vi har jobbat på lite annat sätt i både lydnaden och jakten. Hon är mer eftertänksam, och inte lika spontan, men otroligt förig och villig att jobba. När hon var 11 månader startade vi vår första lydnadstävling tillsammans, vilken vi också vann.

Hösten 2012 tävlade vi klass II och blev uppflyttade med god marginal. Vi sökte till talangtruppen i lydnad, och blev uttagna. I december anordnades en talangtävling i Smedjebacken, och trots att vi inte var riktigt klara för det ställde vi upp i klass III. Jag valde att stå över platsliggningen och fjärrdirigeringen, och ändå slutade vi på 250 p!

I juli 2013 tävlade vi trean ”på riktigt”, och trots en något kaotisk inledning lyckades vi få ihop till ett förstapris och klassvinst, och blev därmed uppflyttade till elit.

Vi debuterade i elit i början av december. En härlig känsla räckte inte till förstapris, men vi fick ett hederspris av domaren 🙂 I februari 2014 tävlade vi tre elittävlingar, och fick förstapris i dem alla. Så, 23 februari blev den lilla gula hunden, som kom till oss lite hastigt och lustigt, Svensk Lydnadschampion! Nedan följer film från den tävlingen.

Finaste lilla gul är röntgad med utmärkt resultat. Vintern 2012/13 parades hon med Portlick Ralph, och den 6 mars föddes två svarta hanar, Skybar Hooray och Skybar Hallelujah.

Annonser

En tanke på “Ayla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s