Dina

Lp1 SKYBAR DUSK ‘TIL DAWN

 

Min familj skaffade sin första hund, en cavalier king charles spaniel, 1984, när jag var 9 år. Två år senare fick jag min alldeles egen hund, Loppan. Hon var ful som stryk, men frisk som en nötkärna, och när jag flyttade hemifrån följde hon med. Ett år senare fick hon dock flytta hem till mor och far igen efter att hon fått en mindre stroke.

Under flera år levde jag utan hund, men i början av 2000-talet började det klia i hundtarmen igen. Jag plöjde igenom hundböcker, hundtidningar och kollade på nätet för att finna den rätta rasen. Efter mycket funderande och övervägande stod det mellan saluki och bedlingtonterrier.

2003 besökte jag Älvsjömässans stora hundutställning för att slutligen bestämma mig. Vid rastorget hade bedlingtonterriern en monter där man kunde hälsa på hundarna och prata med kunnigt folk. Jag föll som en fura, och valet var gjort. Snart kontaktade jag en uppfödare och jag stod på väntelista för en liten tik.

En sen kväll i april ringde så uppföderskan och berättade att en blå liten tik hade fötts, och att hon var min. Hon skulle få namnet Dina hade jag bestämt. Namnet kom från en roman om en egensinnig kvinna som levde på 1800-talet, och som alltid gick sina egna vägar. Det skulle visa sig vara ett passande namn…

Dina visade sig vara en envis, bestämd, självgod liten dam, som alltid vill ha sista ordet. Vi började på valpkurs hos Anne Dalin, och vi fortsatte sedan med tävlingslydnad. Dina var duktig, när hon själv ville, och efter lite jobb lyckades vi ta titeln Lp1. Vi fortsatte tävla, och kom så långt som till start i klass III. Men hon avskydde verkligen regn, och det var inte ens att tänka på att varken träna eller tävla om det var det minsta blött i gräset. Så när Nike kom in i vårt liv fick Dina dispens från träningen. Istället började vi med viltspår, något hon verkligen gillade. På ålderns höst gick vi två kurser i freestyle, och hon visade sig vara riktigt duktig.

Den 1 juni 2015 fick hon somna in, efter att hon dragits med krämpor under en tid. Hon var en speciell hund, och hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s