Nike

SLCh SKYBAR COLLATERAL

Efter att ha tränat två lagom intresserade bedlingtooner i lydnad började jag fundera över om jag kanske skulle våga mig på en mer arbetsvillig ras. Mina ambitioner sammanföll inte med bedlingtoonernas, och många gånger kände jag mig frustrerad över att inte kunna pilla i detaljer på så vis som jag ville. Efter ett samtal med min uppfödare föll valet ganska naturligt på jaktlabben, vilken hon också så tursamt födde upp 😉

Min plan var att vänta ett par år då bedlintoonerna fortfarande var ganska unga, men snabbt (och relativt enkelt kan jag villigt erkänna…) blev jag övertalad av såväl uppfödare som tränare att genast ta mig an en vild labbevalp, och sommaren 2008 hoppade hon in i mitt liv.

Jag hade bestämt mig för att satsa ordentligt på lydnaden, och var inte särskilt motiverad till att lära mig en ny sport, men redan som tremånadersvalp apporterade Nike in döda fåglar hon hittade i skogen, och jag förstod att det här med jakten måste jag förvalta. Så vi började tidigt gå olika kurser i apportering och jaktträning.

Nike var lättlärd och oerhört träningsvillig, precis som jag önskat, och sommaren 2011 tog vi vårt lydnadschampionat. Vi ingick då även i SBK:s satsning Talangtruppen i lydnad, och fick åka till Norge för att tävla mot den norska motsvarigheten.

Samma vår ställde vi upp i vårt andra jaktprov och blev uppflyttade från nybörjarklass till öppen klass. Därmed hade vi nått vårt mål i jakten, men vi satsar förstås vidare. Jag hoppas komma med på några working test under året.

Min värld ändrades verkligen när Nike flyttade in i mitt hem, och för det är jag för evigt tacksam!

(foto: Marie Linder)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s